Yin Yoga voor beginners - Nederlands

Dinsdagavonden 20:00u tot 21:15u.

(tijdelijk mee gestopt ivm te weinig deelnemers. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met me op).


Er bestaan twee zeer hardnekkige mythes over Yoga :
1) je moet super-lenig zijn om mee te kunnen doen en
2) het is zweverig in een kringetje OHM zingen.
De waarheid is dat Yoga oorspronkelijk is begonnen als een manier van lichaams- en geesttraining voor monniken om urenlang in meditatie te kunnen zitten en vervolgens werd Yoga geintegreerd in de samenleving met wat meer nadruk op de lichamelijke kant.

Daarna zijn er allerlei stijlen van Yoga ontstaan, te veel om op te noemen.

Sommige stijlen leggen de nadruk op spiritualiteit en meditatie, anderen op een bepaalde serie herhalen zodat alle spieren en gewrichten ‘gesmeerd’ worden, anderen concentreren zich op energie losmaken en laten stromen, sommigen leggen de focus totaal op de beweging als een soort van gymnastiek. Zoveel mensen, zoveel wensen.
Maar dat je lenig moet zijn of in een kringetje OHM moet zitten zingen beperkt terdege de waarde die een vorm van yoga in jouw leven kan hebben. Kies de yoga die jou aanspreekt, die bij je past, probeer een bepaalde stijl en zie hoe het je bevalt. En dan kun je ‘jouw yoga’ gebruiken voor wat jij op dat moment nodig hebt.
Het is belangrijk dat je weet dat Yoga functioneel moet zijn, aangepast aan jouw eigen individuele mogelijkheden. Anatomisch zijn we namelijk allemaal verschillend en worden we beperkt door bijvoorbeeld hoe de stand of de lengte van onze botten is. Of doordat we bepaalde spieren en gewrichten heel weinig gebruiken en daardoor wat 'vastzitten'.

Dat wil dus zeggen dat we ons in de eerste plaats af dienen te vragen bij elke yogahouding : Waarom doen we dit ? Wat wil ik bereiken ? Wat dien ik te voelen ? Wat voel ik ?

Het nadoen van een docent geeft wellicht niet het gewenste effect of je gaat jezelf pushen in een houding die voor jouw individuele anatomische bouw gevaarlijk kan zijn.

* Wat is Yin Yoga :
Yin Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen die op een functionele, individuele manier met Yoga bezig willen zijn. Plekken waar het ‘vastzit’ weer los willen maken. Op een rustige, beheerste manier toch effectief bezig en je lichaam soepeler maken. Bij Yin Yoga blijf je langere tijd (3-8 minuten) in een bepaalde houding waardoor je het bindweefsel (het grootste orgaan van je lichaam omdat het overal aanwezig is) wordt opgerekt. Energetisch gezien open je daarmee ook de energiekanalen die in het bindweefsel stromen en anatomisch gezien vergroot je je bewegingsmogelijkheden.

* On Line lessen voor beginners en geinteresseerden :
Voor de mensen die dit interessant vinden geef ik de komende Dinsdagavonden om 20:15 uur On Line lessen ‘Yin Yoga voor beginners’. We blijven soms wat korter in de houdingen dan normaal en ik leg de houdingen en de bijbehorende variaties uitgebreid uit, zodat een ieder haar/zijn eigen manier kan vinden om het effect van de houding te ervaren. Ook geef ik je wat informatie over wat we doen en waarom, de herkomst van Yin Yoga, de verbinding met Chinese Geneeskunde.

* Hoe doe je mee :
Wil je meedoen ? Dan kun je op Dinsdagavond vanaf 19:45 uur inloggen voor de les die middels een ZOOM-meeting wordt gehost. Je kunt inloggen middels de ZOOM-App of vanuit de ZOOM-website, zonder daarvoor een account te openen. Voer wel je naam in zodat ik weet wie je bent. De link naar de les krijg je van mij na ontvangst van je donatie via PayPal of een Tikkie. Neem contact met me op als je hier meer info over wilt.

* Zorg dat je minstens 5 minuten voor de aanvang van de les on line komt en vul je naam in zodat ook ik weet wie je bent ;-). Ook is het belangrijk dat je weet hoe je mij op groot scherm kunt zetten.
Heb voldoende kussens in de buurt om wat comfortabeler de houdingen te ervaren.

Mocht je vaker Yin Yoga willen doen, is het aan te raden een Yoga Bolster en Yoga blokken aan te schaffen.

* Wat kost het :
Mijn on line lessen zijn gebaseerd op donatie, zodat iedereen kan meedoen, ongeacht de financiele situatie. Ik vertrouw erop dat iedereen een donatie maakt, gebaseerd op de individuele situatie en dat kun je doen via deze knop :

* Ik kijk er naar uit je te zien tijdens mijn klas op Dinsdagavonden om 20:00 uur.

* Mocht je interesse hebben in mijn Engelstalige lessen op Woensdagavond om 20:00 uur en Zondagochtend om 10:00 uur, klik hier.